Kvällens vänner...

...består av Ipren, Vicks-kräm, Echinagard-droppar och honungsvatten.
Huvudvärken har gett med sig och lite av kroppsvärken.
Har precis proppat i mig en massa medikament så nu blir det sängen.

Undra hur det blir imorgon? Kommer jag orka med middag och lite party med Linnea och co?
Jag hoppas på det iallafall.
Mamma blev ju orolig på en gång och tyckte jag skulle komma till dem i husvagnen.
Jag är ju sällan sjuk så hon vet att jag oftast blir riktigt dålig när jag väl blir sjuk.
Då räknar jag inte en förkylning som riktigt sjuk.

Känner att jag inte har någon riktigt bra timing i år.
Först förkylningen inför tentan och julen och nu detta dagen innan nyår.

Inte kan jag slappna av riktigt heller. Vill ju veta hur tentan gick!!
Tell me now!!

Nyfikenheten vad 2009 kommer föra med sig börjar göra sig påmind...Undra vad det nya året har med i innehållsförteckningen?

Halsont? Nej fullt frisk!!


Sitter på jobbet och mår inge vidare.
Hostar, har småont i halsen, huvudet värker, ögonen kliar och jag tokfryser fast jag har dubbla tröjor.
Det är väl inte meningen att jag ska bli sjuk nu igen? Åkte ju på en liten förkylning innan jul så det är inte min tur nu!!
Dessutom har inte halva dagen gått ens. Känns väldigt lovande, Men härda ut det ska jag.
Får väl ligga nerbäddad hela kvällen istället.

Nu är det bara en kvart kvar till lunch. Hungrig som bara den är jag också.
Aptiten är det inge fel på. Alltid något positivt!

Back in town

Även om det var i fredags jag kom hem. Så skönt att komma hem till sin egen lägenhet, kunna göra som man vill och känner för samt sova i sin egen säng. Längesedan jag uppskattade tystnaden så mycket som jag gjorde i fredags i några timmar efter hemkomst.

Julhelgen var underbar med allihopa, men efter några dagar tröttnar man på allt kackel runt omkring och att alla säger åt en vad man ska göra hela tiden. Fick jättefina och bra julklappar. Men tomten måste nog kolla över sina glasögon. Missade att det stod Malin på ett paket så det fick jag öppna dagen efter. Men inte klagade jag.

I fredags blev det middag på Oscar, förfest på Skepparn och sen utgång på Oscar med lilltösen Linnea. Vilken grym kväll! Var helt slutkörd när jag väl kom hem i sängen. Var nog inget trevligt sällskap då =oP Träningsvärk i låren hade jag också efter allt dansande. Blir lätt så när de spelar så härlig och glad musik så man inte kan stå still. Tack för röjjarkvällen gogumman!

Även i lördags blev det utgång. Denna gång med pyggis. Vad gör man inte när ens vänner är hemma och hälsar på några dagar. Avlsutade denna kväll på Oscar. Tur man inte vart där allt för ofta på slutet.

        

Igår var jag döende, kroppen var helt slut och jag gick och gäspade hela dagen.
Inte för att den här dagen varit nå bättre. Kunde inte somna igår (som vanligt) och sen vaknade jag klockan 6, klarvaken! Klockan stod på 7, skulle upp och jobba. Intressanta samtal och skador man hade idag. Tänk att jag kom ihåg det mesta av skaderegleringen också, då jag inte jobbat där sen i somras.

Ska försöka få syrran att skicka bilderna från jul till mig så ni får se några sånna. Några bra måste det ju finnas tycker jag. Så eftersom jag vet att du läser detta, skicka skicka skicka och ge Zeke en massa kramar och pussar!!


Dan före dopparedan

Nu är släkten samlad hos mormor. Hur härligt som helst.
Jag åkte hit igår, i mammas rödailla l fara.
Mer snö här än i Gävle iallafall, men hade gärna haft mer,  och hittills har det varit två dagar med klarblå himmel.

Idag har jag och mormor haft fullt upp hela dagen. Lagat mat, bakat bröd med mera, lagt julklappar under granen med mera. Under sena eftermiddagen kom moster med karl, syster samt mor och far.
Kvällens innehåll: god middag, rödvin, skratt, lek med vovvarna, fix aFunderar på att lägga mig snart också, är helt slut. Som vanligt känns det som nu. Skönt att man är ledig en vecka så man kanske kan få ordning på det.

Nu ska jag kila ner till de andra och prata lite strunt.

Imorgon blir det en tur till farfar som inte kan komma hit i år, hälsa på morfar på graven och göra fint där med ljus och blommor, sen blir det mys med resterande släkt hos mormor.



Hoppas ni får en underbar julafton med god mat och trevligt sällskap (och kanske någon fin julklapp ;) )



Underbara söndag

Vilken lugn och skön dag jag haft idag hemma hos föräldrarna.
Ätit mysfrukost, fixat och donat med mera. På kvällsskvisten kom syster, Mathias och Zeke hit.
Hon har ju äntligen kommit hem från Kina, fast i och för sig så sticker hon tillbaka om två veckor ungefär.
Menyn bestod av grillat och potatisgratäng med tomat & mozzarellasallad. Petras önskemål.

Nu snöar det ute! Äntligen vitt!! Hoppas det snöat hos mormor också så det kanske blir en vit jul?!

Imorgon bär det av av till mormor.

Tomten! Jag önskar mig en vit jul =oP

Hemma...

Då var man hemma i Gävle då. Har nog inte varit hemma hos föräldrarna sen slutet på augusti.
Kändes riktigt skönt att komma hem, speciellt att få kliva av tåget. Det var fullproppat med folk och självklart satt de högljudda som redan börjat dricka i min vagn! Kände hur huvudvärken bara växte sig starkare och starkare.

När jag kom innanför dörren stod lunchen framme, hemgjord julgröt! Så gott!
Sen tog vi en liten tripp på stan, men var inge vidare mysigt i ruggväder och regn. Fick höra sen att det var minus och snöade i Sundsvall. Då ville jag bara tillbaka och det fort.

Nu på kvällskvisten har vi grilljerat skinka och ätit ett litet julbord. Och det var nog ännu godare. Men nu är jag så mätt så jag vet inte var jag ska ta vägen. Att man aldrig lär sig äta med måtta när det gäller julbord. Tur att man inte äter det så många gånger runt jul.

Vad resten av kvällen har att erbjuda får jag se. Utgång, Singstar? Just nu känner jag inte för att göra någonting dock. Är helt slut. Jag hoppas verkligen att jag kan sova ordentligt och bra inatt. Annars blir det tredje natten på rad som jag bara ligger och vrider på mig.

Fredagskvällen

Dragons vann igår!! Så kul att äntligen gå på en hemmamatch och få se dem vinna och det mot Norrköping.

Tvingade ut mig själv efter matchen. Ville ju träffa Linnea en gång till innan man stack hem. Elli jobbade så det var lite tråkigt. Men blev ett glas vin och en drink på Skepparn. Verkar vara skyldig Tony en "rejäl fylla" nu också. Hans egna ord enligt Linnea.
Kände mig duktig inatt när jag gick hem. Var hemma före 02. Hade en del att göra i morse innan jag skulle iväg till tåget och sen hade jag ju vart vaken i princip hela dygnet innan.

Jullov?

Tentan är avklarad. Hur den gick, det får jag se när jag får svaret. Skrev på alla frågor, men vad han ville ha för svar är ju en annan sak. Ibland önskar man att lärarna kan använda sig av svenska språket på ett bättre sätt och inte använda en massa svåra ord som man bara kan ana sig till vad de betyder.

Nu är jag julledig i två veckor iallafall. Inge skola, men måste läsa två böcker ändå samt skriva ett 2 sidigt arbete.
Efter den här veckan så känns det faktiskt inte vidare betungande.

Nu blir det att slänga i några tvättmaskiner, börja packa, göra julgodis?, slå in julklappar, gå in till stan och handla de sista julklapparna.
Blev en hel del att göra idag innan basketen.  Men det har sin anledning. Bestämde mig igår för att åka hem till Gävle imorgon. Skulle ha åkt på söndag eller måndag från början...

Undra om jag kan klämma in någon timmes sömn nu på förmiddagen också? Har knappt sovit inatt pga förkylning och stress och oro inför tentan.


+5 grader 18/12

Något som verkligen inte stämmer! Slask är vekligen ingenting för mig. Fötterna glider åt alla håll och kanter och på vissa ställen är den världens isfläckar. Är ett under om man inte halkar och slår sig eller får en sträckning.

Jag vill ha tillbaka minusgraderna och snön.

Titta vad fint!!


Varför nu?

Så här känner jag mig just nu. Hemska jädrans förkylning! Varför skulle den tränga sig på igår? Min kropp och knopp fungerar inte som den ska när jag blir sjuk.
De få gånger jag blir sjuk så bli jag det ordentligt och det känns inte lovande inför morgondagen. Har inte alls fått så mycket gjort idag som jag förväntat mig så jag har hyfsad ångest inför morgondagens morgontenta.

Dags att göra ett sista ryck och läsa igenom anteckningarna minst en gång till och repa repa repa!!

Sundsvall by night



 

Vill ha fredag lunch!!

Snacka om enformig dag, har inte ens vart utanför dörren. Utan största delen av dagen har spenderats vid köksbordet på en hård stol med böcker, anteckningar, frågor, dator etc framför mig.
Är ett under att jag överhuvudtaget har något hår kvar på huvudet efter den här dagen. Läser och läser och skriver och skriver. Men varför känns det som om ingenting av det nya fastnar? Utan allt, som den gamla lärarn tyckte var viktigt, snurrar i skallen istället. Maler runt och runt.
Sista dagen att hårdplugga in allt i morgon. Repetera repetera repetera är det som gäller. Tror jag håller på blir tokig!
Skulle göra vad som helst för att det skulle vara fredag lunch, tentan skulle vara avklarad och den skulle ha gått jättebra!

Kan man pumpa upp motivationen lite så den håller två dagar till?

Pluggat klart för idag?

Har jag det? Får se om jag orkar läsa nå mer sen.
Men nu är jag sååååå chokladsugen så ska ta en promenad in till stan och köpa mig en 200gram.
Undra om det bli Marabous daim eller schweizernöt?
Jag tycker verkligen att jag förtjänar den idag. Har ju pluggat på riktigt bra även om motivationen tryter.

Jag behöver en massa pepp den här veckan, så peppa mig!!


Plingeling på dörren

Inte nå vidare bra sätt att bli väckt på. Först fattade jag inte vad det var som lät. Sov ju så gott.
Tur att jag tycker om dig Elli annars hade du fått en utskällning för att du väckte mig.
Hon fick smaka det berömda saffransteet innan hon tog en prom hem. Men nu har hon både hem- och bilnyckel iallafall.

Plugg plugg plugg...Vad menas med ledarskap? Varför behövs ledare? Varför organiserar vi oss?
De tre första frågorna på första sidan av fyra. Så jag har verkligen att göra.

Ser fram emot middag med Linnea på stan ikväll. Det sägs ju att omväxling ska vara bra. Kanske går det bättre att plugga nu efter lunch då...

Tröttare än tröttast

Imorse var det inge skoj att kliva upp. Blev livrädd när klockan ringde och trodde inte att det var sant.
Det är verkligen inge bra att bara sova 8 timmar på två nätter. En viss Malin fungerar inte som hon ska då.
Tur att vi skulle vara ute i morse iallafall och utföra vår undersökning till skolan. Sen blev det föreläsning. Inte så bra att sitta längst fram och få tvinga upp ögonen. Man kanske ska uppfinna en "hålla-upp-ögonen" manick?

Vad ska jag göra med all tid nu? Har ju vart ute 2-3 timmar varje dag med busen.
Någon som vill ut och leka i snön med mig? Får se till att ta mig ut på promenaderna ändå.
Tomt är det nu, det är något som är säkert. Ingen vovve som ligger på ens fötter, ingen som jag behöver hålla i benet åt, ingen som tittar på mig med världens finaste ögon...Kan hålla på hur länge som helst!



Resten av veckan blir det till att plugga hemma och då menar jag tokplugga. Usch är verkligen inte upplagd för att ha tenta den här veckan. Får se fram emot att det blir basket sen på fredagskvällen och sen bär det av hemåt. Har inte bestämt mig för vilken dag än och om jag åker direkt hem till mormor eller hem till Gävle först. Tiden får utvisa...

Men nu, ska jag göra kväller. Kommer kolla på mobilen ett antal gånger så ljud och vibrator verkligen är avstängt!




Söndagstokerier

För att fylla ut tomrummet som Zeke lämnade efter sig stack jag upp till Elli på kvällskvisten.
En liten förfest för utgång på Skepparn. Och vilken kväll det blev.
Tur att vi var ensamma i lägenheten till en början. Vi flippade ur rätt bra.

 

Och ja, vi var både nykta och rena! Grymt skoj hade vi där i hallen.

Sen kom Nomi och Ina....

Nomi  Ina

Efter ett tag gick taxin ner till stan och Skepparn där vi mötte upp en massa vänner och Casafolk.

Casafolk 
Är ni ett eget folkslag?

Helgen

Blev en snabb tur på stan i lördags. Brorsan kom ju förbi igår, söndag, så då tänkte jag att han skulle ta hem min brorsdotters julklapp. Den var ju dock inte inhandlad än. Tur som var så hade jag lite koll på vad jag skulle hitta på till henne. Underbart underklädesset, rosa med Hello Kitty. Behövs det säga nå mer? Till en liten tös på 7.

Fick med mig ett test på någon foundation också....
Den ser hyfsat bra ut på kortet. 


Blev även utgång i lördags även om jag var inställd på att vara hemma. Men blev så sugen att sätta mig på en pub och ta en öl. Så hamnade på Irish med två grabbar. Trevligt trevligt! Men lär er era spritgränser och hur mycket klarar *tips från coachen*
Sen dök både Linnea och Elli upp efter de slutat jobbet. Hamnade på efterfest sen med bubbelbad. Var inte alls fel och ett bra slut på en trevlig kväll.

Lite svårt och jobbigt att ta sig upp igår bara. Visste att bror och Zekes husse Mathias skulle komma och hämta busen under dagen men inte när! Tillslut ringde brorsan och sa att de hade 5!! mil kvar bara och där satt jag i morgonrocken men håret på enda. Fick en rasande fart kan jag säga. Blev rätt pigg sen när jag kom ut på sista prommen med Zekebus *ångest*
KOM TILLBAKA MED HONOM!!! Han är min nu!! =o)
Kändes skönt när det såg ut som Mathias var gladare att träffa Zeke än tvärtom. Tror nog att busen haft det bra hos busmoster.


Innan grabbarna stack hem fick de bjuda mig på Max. Tyckte faktiskt att jag var värd det då! Skräpmat kan vara riktigt gott ibland, men absolut inte för ofta.



"Jul i vårt hus"

Så här ser det ut hemma hos mig efter lite julpyntande, med betoning på lite.



  

Vilken start på dagen!

 

Så här fint väder har vi idag! Klarblå himmel och massa snö. Så det var absolut inge fel på förmiddagspromenaden. Zekebus fick springa lös nästan hela tiden och om han njöt. Var inte så mycket folk i farten i den här kylan och det var ju tur för busen.

   

Ensam en fredagskväll

Eller ensam och ensam är jag ju inte. Zeke ligger på standardplatsen = på mina fötter nedanför soffan.
Men det var längesen jag var hemma en fredag utan vänner. Känns lite tvådelat, skönt samtidigt som det är grymt tråkigt.
Skönt för att det har varit en jobbig vecka i skolan och sen att pumsa på oskottade vägar på långprommisarna tar ut sin rätt ockå. Tråkigt är det för att jag så lätt blir rastlös nu för tiden.

Men det är ingenting som säger att jag inte sätter på mig täckisarna än en gång ikväll och går ut i parken och leker med Zeke. Måste ju passa på nu. Lillen åker ju hem på söndag. Tänk att jag haft honom en månad då. Som sagt tiden går väldigt fort.

Varför sätter jag mig inte med organisationsboken nu när jag inte har någe att göra? Varför ska det vara så svårt att öppna böckerna och plugga överhuvudtaget på helger? Det är som det är någonting som säger att nu är det helg och släpp allt som har med skola och jobb att göra. 

Har till och med kikat på Idolfinalen ikväll, jag som knappt sett ett program hittills.Men nu är det halvtid.
Skoj att det är en tös från hemtrakterna i finalen! Riktigt duktiga båda två måste jag säga!



"Jag ser det snöar, jag ser det snöar...."

Skönt att avsluta dagen med en härlig kvällspromenad. Kvällens entimmes prom var dock extremt jobbig! Gick efter ån och där var det inte direkt plogat igår.
Zekebus var lycklig iallafall. Snön föll, stora fina snöflingor och busen hoppade och högg efter dem. Han testade även att jaga dem men det gick inte allt för bra. Dessutom fick han springa lös nästan hela promenaden.

Vilken osis att man glömde kameran hemma ikväll för vinterlandskapet efter ån var så fint. Efter halva vägen så slutar vägbelysningen, men den behövdes inte nu när snön lyste upp vägen/stigen.

Resten av dagen har spenderats i skolan och i tvättstugan. Som att det inte räckte med att vi skulle skriva en gruppuppsats över jul och nyår. Nej nej nej vi ska skriva en enskild uppgift också och sen avsluta kursen med opponering. Uppsatsen och opponeringen känns inte som nå problem. Vet dock inte när jag ska sätta mig med den enskilda uppgiften. Helst skulle man ju behöva börja läsa böckerna nu, men organisationen går faktiskt före.

Resten av kvällen kommer spederas i soffan med en kopp saffranste i handen. Mumma!

Underbara kvällsprom

Täckbyxorna åkte på ikväll igen. Lika bra så kan man leka i snön utan problem. Blev en timmes promenad och lek ikväll med.
Självklart så är det sista veckan som man hittat den perfekta tiden och den perfekta rundan.
Känslan man får i kroppen efter en timme ute i kylan är hur skön som helst. Känner mig pigg samtidigt som jag är helt slut. 

Lite bilder blev det också... till och med på mig. 

Zeke lyssnar på kyrkklockorna    Busen härjar med en plastpåse   

     
 

Och det kommer inte bli någon vana!
Egobilder överlämnar jag åt syrran ;) 


Lite mera jul

Nu är städningen avklarad. Zeke tycker verkligen inte om dammsugaren.  Efter att ha sprungit några varv i lägenheten hoppade han upp och la sig till rätta i sängen. Gobiten själv!

          


Åkte även upp en julsak till. Hade tänkt ha min minigran på tv-bänken men den hamnade i köksfönstret istället.
Varför ska man ha som alla andra? Är så trött på alla ljusstakar i olika former. Börjar i och för sig tröttna på julstjärnorna också. Känns som det är dags att komma på någe nytt till nästa jul.

Blinka lilla stjärna

  Nu har även jag hängt upp julstjärnan i fönstret och den lyser så fint!

Lite, lite andra julbetonade saker kom också upp. Men ska jag ha någon tomte framme så kommer den senare.

Nu är jag nyklippt också. Känns skönt att topparna är fräscha och luggen fixad.
Har lyckats shoppat en julklapp till idag, till mor och far. Sen spande jag runt med lite till brorsdotter min. Svårt att shoppa till henne dock när jag inte träffar henne så ofta.

Vad är det för fel på en när man blir tokrastlös när man är ledig en enda dag?
Ska försöka bota bort den nu med lite städning av lägenheten. Ligger ju hårtussar överallt och det gillar inte jag.
Är inte den typiska jungfrun för inte.

Tända ljus, lussekatt och saffranste...

...var precis vad som behövdes efter en timmes kvällpromenad och självklart bus i parken med Zeke. Hittade ett par gamla täckisar som tur var. Även mössan med fleece åkte på, samt ullvantarna från Tallin och man får absolut inte glömma Michelinjackan. Väl ute så frös jag inte iallafall. Kul var det att busa i snön utan att bli blöt och kall.

Nu har han börjat rulla och fjäska direkt han ser att jag har en frolicbit i handen. Använder inte ens några kommandon. Däremot har busen börjat fuska på stanna, ser hur han kryper framåt, kliver upp och lägger sig igen etc. Han har sina fixidéer den här hunden. 
Och varför ska han alltid gå framför fötterna på mig?? Blev så att jag råkade kliva honom på tassen på kvällsprommen.
Kombinationen av en att en annan hund kommer från sidan och att han redan går framför mig var inge bra alltså, men tror att han insåg det.

Imorgon har jag en helledig dag och det känns så bra och skönt. Borde kanske börja plugga till den hemska tentan som väntar före jul, men jag behöver verkligen en helledig dag utan skola och andra krav. Fick tillslut lite uppgifter från läraren som jag frågade om för över 3! veckor sedan. För att använda ett ordspråk: Bättre sent än aldrig! Känns lite bättre nu när jag vet vad jag ska rikta in läsningen mot.

Trevlig kväll!


Finally!!!!!!!!!!!

Äntligen är den här skoldagen över!
Oppositionen kändes bra och de som opponerade på vår undersökningsplan var riktigt snälla. Hade inte så mycket dåligt att anmärka på som tur var, så det kändes bra. Nu är det bara och vänta och se vad läraren tyckte om den. För där har man verkligen noll koll.

På torsdag kör vi igång med det andra delmomentet på kursen, dvs sätta undersökningsplanen i verket. Kan bli rätt kul, drygt och jobbigt att det sträcker sig över jul och nyår bara.

Dags för lite middag nu och sen blir det en långis med Zeke. Ska bli skönt att få komma ut och röra på sig och rensa tankarna lite granna. Enda problemet är att det är 10 minus ute, riktig bitig kyla idag. Blir långisar under byssorna, mina täckisar är ju borta!

Linnea! Vad är det för fel på dig och mig? Vi sågs ju senast i lördags och ändå känns det som flera veckor sedan.


Härliga måndagskväll

Vilken skön kväll det blev hos Elli. Musten hälldes i glasen, lussisarna värmdes på lite och ljusen tändes och där satt vi i köket och snackade en massa goya. Precis som vanligt, men nu hade vi ju endel att ta igen.
Lät som hon haft en trevlig helg i Malmö/Lund/Köpenhamn. Hon lyckades skämma ut sig som vanligt också. Är inte ett dugg förvånad! Det är min Elli i ett nötskal!

Ikväll föll ytterliggare en liten sten från hjärtat/hjärnan också. Skön känsla att äntligen inse vad det egentligen var.
Varför ska dessa "fixidéer" krångla till allt? Varför existerar de?

Zekebusen är i alla fall nöjd. Uppförsbacke hela vägen till Haga, lite bus och kul med både Elli och Robin. Tänk att han charmar alla! Gobiten själv! Och sen fick han nedförsbacke och spring i parken på vägen hem och nu ligger han utslagen och väntar på mig som vanligt. 

Tror han kommer sakna mig extremt mycket när han åker hem. Jag vet en annan som kommer sakna honom enormt mycket i alla fall och det är jag. Nu vill jag att den här veckan ska gå sakta!!!!



Vilken dag!

1. Morgonprom med Zeke
2. Dusch och frukost
3. Gå till mosters jobb och låna skrivaren. Skriva ut alla dessa undersökningsplaner
4. Lämna tillbaka en tunika
5. Handla
6. Gå ut med busen
7. Äta lunch
8. Läsa igenom alla undersökningsplaner.
9. Planera oppnonering på tilldelad undersökningsplan

Helt plötsligt är klockan halv sju! Jag skulle ju julpynta idag då jag inte han igår. Får visst skjuta på det en dag till.
Nu ska jag slänga i mig lite mat, sen packa en liten väska med julmust och lussebullar, sätta på busen reflexvästen och promenera upp till Elli för lite mys. Orkar inte sitta med undersökningsplanerna nå mer idag. De driver mig till vansinne! Hemska hemska flummkurs!

Undra hur mycket snö det är ute nu? Har snöat hela dagen, stora fina vita flingor.

En snöig bild på busfröet får avsluta...

Slappkväll -> sömnsvårigheter

Kan inte sova!!!
Varför är jag pigg nu? Har legat och vridit mig i sängen i över två timmar. Kändes som det var lika bra att kliva upp och göra någe. Har alldeles för mycket att som ska klämmas in de här två veckorna före jul och jag vet inte riktigt hur det ska gå till och det bara snurrar i huvudet hela tiden!

När jag kom till moster idag startade vi med att värma på lite glögg med kakaosmak. Supergott! För att inte tala om middagen sen! Men nu vill jag nog inte äta nå mer mat som klassas som julmat före jul. Blir inte samma sak på julafton då.

När jag och busen kom hem sen värmde jag på lite tevatten och testade det nya teet jag fick av moster med saffranssmak och tinade en lussekatt och kröp upp i soffan och kikade på en film. All energi bara försvann när jag kom hem från moster. Vet inte om det kan bero på de kalla promenaderna dit och hem igen. Kallt var det i alla fall. Inte direkt så att man är van med 10 minus ännu. Var ju 0 gradigt senast i går!

Imorgon har man endel att göra också. Opposition på en undersökningsplan på tisdag så imorgon ska man läsa fem andra gruppers planer och läsa den man ska opponera på jättenoga. Känns aningens nervöst. Har kikat på några av undersökningsplanerna och ingen är den andra lik. Undra hur detta ska sluta.

Funderar på om man kanske ska ta och julpynta lite imorgon också. Får man sätta upp lilla mini julgranen nu?
Hinner jag blir det en tur på stan för att kika på lite julklappar och lämna tillbaka en tunika som såg ut som ett nattlinne. Inte nå vidare snyggt om jag säger så.

Tänk om jag kunde sova nu precis som Zeke gör! Han ligger som vanligt utslagen på golvet nedanför sängen, som om han väntar på att jag ska lägga mig och släcka lyset så han kan hoppa upp och gosa ned sig bredvid mig.
Ska ta och göra ett andra försök...

2 advent

Tror att både jag och Zeke såg hur solen sken in genom persienerna i morse. Full fart, på med kläderna och ut och leka i parken. På bilderna ser det ut som det är skymning dock =o/ 

 

Nu ska vi ta och traska upp till moster och äta lite mini-julbord med Janssons, hemgjord gravad lax etc.


Julmarknad & mys

Snön fortsatte att falla hela dagen igår och julmarknaden var hur mysig som helst.
Jag och Malin inhandlade lite ost till kvällens ostbricka. Vet inte hur många olika sorters ostar vi smakade.
Sen shoppades det lite till syrran också. Vet hur gärna hon vill veta vad det är men hon får gott vänta till julafton som alla andra!
På vägen hem, nedför backen, lekte Zeke draghund. Jag hade lite väl hala skor, så Malin busade upp honom så han sprang som en tok med mig glidandes efter. Var ett himla jobb att hålla balansen därefter. Men attans vad skoj det var och vad vi skrattade.
När vi kom hem stendog vi båda. Är ju energitömmande att vara ute i friska luften och snön i över 3 timmar.

När vi väl vaknade till liv igår kväll kom Malin och Linnea förbi. Ost, vin och trevligt sällskap = höjdar kväll.
Zeke var ju självklart också med!

           

Blev en tripp in till Skepparn även igår. Så mycket roligt folk där på lördagarna som man aldrig ser i Sundsvall annars. Är precis som om de ploppar upp på lördagsnätterna. Blev en tidig kväll igår också. Så Zeke fick komma ut på en liten kort prom när jag kom hem. Upp och ner i snödrivorna!


Bra start på helgen....

Vilken fredagskväll det blev igår!!
Middagen blev jättegod.
Basketen var nervpirrande, förlängning som tyvärr slutade i förlust för Dragons. Igen!
Ost och vin hemma hos mig *mumma*
Och sen ett glas rött på Skepparn med trevligt sällskap.

           

Skönt att det blev en hyfsad tidig kväll. Var hemma klockan 02 för en gångs skull.
Nu är det dags att bylsa på sig en massa kläder för nu väntar en promenad upp till Norra berget och julmarknad.
Har börjat klarna upp lite och det flyger lite snö i luften. Härligt!!

Bus & kul i parken

Nu har jag och Zeke vart ute och lekt nästan en timme i parken. Tog med oss den avlånga tennisbollen och sprang som galningar fram och tillbaka och i cirklar. Tråkigt att det han bli skymning innan vi han ut bara.

Tog lite fina bilder också. Vad gör man inte för att hålla syster sin på bra humör!
        


             

Nu är det dags att sätta fart ned dagens andra bestyr. Tjing!

Imorgon är det fredag...igen


Jag hänger inte med längre, men det har jag i och för sig inte gjort sedan april!
Dagarna, veckorna, månaderna bara svischar förbi i näst intill ljusets hastighet känns det som.
Idag är det ju torsdag igen, till och med torsdag kväll!
Min syster är väl typ den enda jag vet som vill att tiden ska gå fort nu! Men jag vill gärna att det går lite saktare åtminstone. Vill inte lämna tillbaka busen! Funderar på att kidnappa den här gobiten som ligger på mina fötter just nu (som vanligt när jag sitter i soffan). Är jag riktigt snäll så kanske jag tar med honom hem till mormor i jul.

Onsdag och torsdag har i princip bara spenderats på skolan och hemma framför datorn med skolarbete. Men snart är vi klara med grupparbetet. Tänker försöka skicka in det imorgon så vi får en helfri helg.

Idag har det även städats och tvättats inför helgen. Har ju ingen lust att göra det på en fredag.
Klippte klorna idag igen på Zekebus också. Gick bättre denna gång. Fick lite insidertips från Mathias, Zekes husse. Då var det inga problem längre!

Imorgon blir det skolan då som sagt. Men sen ska jag för första fredagen på länge ta mig tid att laga en riktigt god fredagsmiddag. Linnea kommer ju förbi före basketen så då blir det extra skoj att stå vid spisen, när man har någon att bjuda. Tråkigt att inte Ellipelli är hemma den här helgen bara.

Har ju helt glömt bort att berätta om Linneas nya ord. Tror det ska bli en stående punkt i den här bloggen.
Ploppade ur tösen i tisdags i alla fall och det nya ordet var "Irritersamt". Kanske någon att föra in i ordlistan?

Och nej sys, har inte tagit några nya bilder!

Blondie goes Bruno


Igår gjorde jag en massa saker, men ingenting av det jag borde ha gjort. Men vad gör man när spontaniteten sätter fart och rastlösheten är för stor?

Stack till skolan vid 10, gjorde en dugga för att sedan promenera in till stan med busen. Var ju dags för nya ben! Och som tur var så hade de ju med bubble gum smak den här gången. Passade på att köpa ett stort ben och sen några små som man kan ta med sig om man ska iväg. Zeke fick ju som sagt välja själv och pizza-, jordnöt- eller honungssmak dög inte! Nej, rosa ben med bubble gum smak skulle det vara. Passar Zekepojken eller hur?

Gick hem till Linnea sen där busen skulle få vara medan vi strosade på stan. Verkar inte gå någon nöd på honom där. 


Shoppade en till julklapp igår, men jag vet inte om den blev så bra ändå. Får se om jag byter... Smakråd eftersökes!
Blev inte så mycket annat vetigt gjort på stan igår, vi som hade så stora mål. Men hårfärg till Linnea blev det iallafall.
Begav oss hem till henne och fixade och donade med håret. Vi hade ju några vi ville busa med och överraska så vi sa inte ett knyst.

 

Igår öste även snön ner. Blev så vitt och fint ute! Zeke var nog den som blev lyckligast. Han for fram och tillbaka i snön som ett spjut.

 

Kvällen avslutade vi på Skepparn. Trotsade vädret och pulsade dit i våra supersnygga skor...
 sen kom även Elli dit och joinade oss,
även hon med supersnygga stövlar

1 december och isbana


Jag vill ha tillbaka minusgraderna och snön!!! Kan man önska sig det i tidig julklapp?
Nu känner man sig som 90 år som masar sig fram över isen, livrädd för att inte ramla. Nästan så man skulle behöva dubbla bråddar nu för att klara sig. Kan ta ett par till Zeke också, som äter igen ser ut med Bambi på hal is.

Ännu en dag som bara försvunnit för mig. Har kikat runt på nätet efter inspiration till både Saras hus och julklappar. Så nu har jag lite nya uppslag.

Har ju helt glömt att nämna Linneas fina felsägning i fredags. Tro inte att du kommer undan!!
Hon ska göra en ny "tratuering". Lät mycket roligare när hon sa det och i sammanhanget som det kom, men men...

Nu har gosen lagt sig nedanför sängen och väntar på mig. Får se om man orkar läsa nått kapitel i en skolbok innan man somnar.

Natti natti.

RSS 2.0