Vaknat på fel sida?

Vaknade vid 9 idag och hade verkligen noll koll på vad det var för dag. Var helt säker på att det var tisdag men sen när jag vaknade till lite mera insåg jag att det var lördag. Känner mig fortfarande på ett konstigt humör. Har mina aningar om varför men tänker inte grubbla över det.

Solen skiner ute så man kanske ska ta sig in till stan lite senare när man fått i sig frukost. Har glömt att köpa schampo och balsam i ett antal dagar nu när jag vart in till stan.

Bjuden på fest ikväll också hos några av utbytesstudenterna. Så vad säger du Lina? Nu när vi lagt oss tidigt och vilat en fredag?

Vet inte om jag har vaknat på fel sida än. Den som träffar mig först idag lär märka....Men just nu känns det nästan så. Pigga upp mig någon?

Humöret spökar

Blev en riktigt mysig stund på stan med Linnea idag och en hel del shopping, men nästan bara saker som jag måste ha. Inget onödigt alltså.
Blev däremot ingen sushi med Peter, så honom lär man ju inte se mer. Inte på ett bra tag (flera månader) iallafall då han åker hem till Tyskland imorgon. Känns lite tråkigt, men samtidigt bra. Fråga mig inte varför!!
Istället så blev det middag hos Linnea. Potatisgratäng, lövbiffrullar, sallad och en tsatsiki som hette duga. Men det sägs ju att vitlök ska vara bra för kroppen.

Resten av kvällen kommer spenderas hemma. Känner verkligen inte för att göra någonting. Är verkligen på ett konstigt humör idag. Har lånat Mamma Mia av Linnea och köpt lite lösgodis.
Lilltösa ska ju jobba  20-03.30, krasslig och febrig som hon blivit nu ikväll. Hoppas verkligen det går bra och blir du sämre, GÅ HEM!! Vill inte att du ska ligga sjuk i en massa dagar igen.

Nu snart, Lets dance. Man kan lätt bli beroende av det programmet om man är hemma på fredagskvällarna.

Presentationen 1 av 2 avklarad

Jag tycker inte om att muntliga presentationer framför klassen, har aldrig gjort det och kommer nog aldrig att göra det.
Och absolut inte när de dessutom ska göras på engelska!
Det är en helt annat sak att stå och prata om saker man brinner för och kan utan och innan, bara det inte är i skolan (av någon konstig anledning). Föräldramöten med basketlaget var inga problem, inte årsavslutningarna heller.
Men nu är presentation 1 av 2 på den här kursen avklarad iallafall. Av dagens 4 presentationer har jag inte lärt mig någonting och jag är nog inte ensam om att säga så.

Men nu till något annat. Först mellanmål/minilunch sen stan med Linnea. Därefter sushi med Peter som aldrig testat det. Och sen då....?


Redan torsdag!

Veckorna bara svischar fram!
Just den här veckan skulle gärna få krypa fram, helst i snigeltakt. Det har varit en sån här härlig och skön vecka hittills.

I måndags startade den nya kursen. Den kommer förmodligen bli rätt intensiv. Startar med en muntlig presentation imorgon på engelska. Sen har vi ett grupparbete, en till muntlig presentation för att sedan avsluta med seminarium och tenta. Bara att bita ihop!

Elli & Linnea
I tisdags blev det basket med Elli och Linnea. Älskar verkligen när vi kan umgås tillsammans. Inte så ofta nu pga jobb etc. Dragons vann förövrigt mot Plannja. Nervpirrande match mot slutet, men det gick vägen.


Igår var det skola igen. Uppdelning av vem som skulle ta vad på presentationen en massa struntprat med utbytesstudenterna. Skönt att tyskarna kan säga i princip lika mycket på svenska som jag kan på tyska. Vi har rätt kul åt varandra.
På kvällskvisten blev det hockey med Elli. Sundsvall-Mora. Ingen höjdarmatch om jag säger så. Sundsvall sov sig igenom de första två perioderna. Vi orkade inte stanna på tredje. Stod 0-2 när vi åkte och matchen slutade visst 0-4 till Mora. Så det känns som vi gjorde rätt i som åkte. Tacka vet jag basket där det händer saker hela tiden. Då går det inte att bli uttråkad.
Sen var det bara att åka hem, byta om och fräscha upp sig. Onsdagar har blivit min och Linneas nya utgångsdag.
Gick in till stan och hemma hos Linnea och Jonas bjöds det på brie och päron *mumma*. Vi avslutade kvällen på Daltons. Äntligen fick vi ett bord att sitta vid. Micke sjöng både Angels och Bed of Roses igår så tror jag och Pyran var rätt nöjda sen. Tack för en trevlig kväll!!

Nu sitter jag här i myskläder. Idag kommer jag inte gå ut. Är nästan 0 gradigt ute och snö/regn öser ner. Ser inte ett dugg skönt ut. Inte för att det gör någonting för jag har inga måsten utanför lägenheten idag.
Ska plugga inför presentationen imorgon och fortsätta tvätta. Längtar nästan tills ikväll när man får krypa ner i en renbäddad säng.

Skönhetssömnen, viktigare än många tror

Seg, segare, segast. Trött, tröttare, tröttast.

Jag tog mig tillslut i kragen och tog en promenad till moster i regn/snön. Blött var det, inte alls någon trevlig promenad.
Men samtidigt var den väldigt skön, speciellt när jag var framme.

Blev rester till middag idag efter gårdagens plankor. Maten var precis lika god idag. Fick med mig hem ännu mera mat idag också så nu finns det inte en tillstymelse till plats i kylen. Skönt att jag inte behöver handla så mycket i veckan iallafall, förutom det vanliga till frukost då.

Tur om jag hade så fick jag skjuts hem. Hade inte orkat med en till promenad. Blev ännu tröttare efter maten. Hade tänkt hälsa på tjejerna ikväll som skulle till Lotti på efterfest och sen gå vidare till Daltons. Men tanken på att ens ta mig in till toan för att fräscha till mig var alldeles för jobbig. Hittills har jag inte ångrat mitt val för rygg och axlar gör verkligen ont och benen värker. Gårdagen hade nog gått bättre om man kunnat sova några fler timmar mellan fredagen och lördagen. Men 2-3 timmar fick visst duga.
Inatt har jag planerat att få sova fler timmar. Skolan börjar ca 10 så åtminstone 8 timmar blir det. Skönhetssömnen fattas så den ska återfås ikväll, det har jag bestämt.

God natt!

Ok, jag erkänner....

Jag är verkligen värdelös på att uppdatera just nu.  Så vi vrider tillbaka klockan lite granna och startar med att berätta vad som hände i onsdags.

Blev som sagt middag hemma hos Linnea och Jonas. Mycket gott måste jag säga. Pyret överraskar konstant nu.
Hon hade ju över förberett för kanelbullar så vi stod och drack vin och fixade bullar sen. Eller jag var mest socialt stöd och första ugnspassare. Sedan drog vi vidare till Daltons. Mycket konstigt folk där i onsdags. Kul att vi var några stycken iallafall. Blev riktigt trevligt till slut. Hade turen att få skjuts hem också + att jag fick sladda lite.

Finns ingenting att säga om torsdagen förutom att jag pluggade. Inte kunde jag somna den natten heller eftersom fredagens viktigaste uppgift var tentan som startade kl 8 på morgonen. Det märkt att jag verkligen är ovan att stiga upp tidigt nu om dagarma. Timmen mellan 7 och 8 är verkligen jättejobbig.

Fredagen fortsatte med inhandling av prestenter till moster, Curre och mormor. Alla fyller de inom en vecka! Blev även en snabb fika med Peter på Barista. Varför har jag aldrig druckit deras chai-te eller överhuvudtaget fikat där förut? Finns en förklaring. Fikar nästan aldrig nu för tiden. Måste nog bli ändring på det. Är ju riktigt mysigt!
På kvällskvisten blev det basket med Lina. Dragons mot 08 Sthlm, som Dragons vann med 100-87. Syns verkligen att samspelet blivit mycket bättre. Äntligen hittar de varandra på plan, så man blir inte alls lika frustrerad på deras matcher längre. Efter matchen gick vi hem till mig, delade på en vinare och kikade på Lets dance, äntligen åkte George ut!
Tog en taxi in till stan sen. Kikade först in på Irish där Jon, Johan och Jimmy skulle vara men de hade inte åkt in till stan än. Gick vidare och tog en drink på Bk och sen gick vi över gatan till Olearys.
De 3 J:na anslöt också dit. Så blev en mycket trevlig kväll med många skratt. Calle ropade över mig och presenterade mig för några av spelarna i Dragons. Så nu Elli har jag hälsat och pratat med Liam Rush. Fortfarande chockad över att Calle var ovanligt trevlig den kvällen!

Nu till lördagen. Vilken lördag! Är fortfarande helt slut efter över 10 timmars perfekt sömn.
Spenderade hela dagen, dvs över 12 timmar hos min moster på hennes 50 årsfest. Hon hade öppet hus och jag hade lovat att sköta allting i köket. Satt väl sammanlagt en timme igår. Har försökt räkna ihop det men insåg att det inte gick så bra. Gör helt enkelt en sammanfattning av gårdagen: Trevligt folk, där även jag kände de flesta. Högljutt. God mat, fina tårtor, champagnen och vinet flödade. Mycket mat kvar. Taxi hem. Sängen har aldrig vart så skön tror jag.

Och vad gör jag nu...jo jag tog mig från sängen till soffan för någon timme sedan och sen har jag inte rört på mig.
Ryggen värker, sen tänker jag inte känna efter någe mer. Måste ta mig i kragen nu iallafall, få i mig lite "frukost". Ska upp till moster idag igen, men enbart för vår söndagsmiddag. Måste hämta min lingonsylt och kakorna som mormor skickat med. Kolakakor bland annat, min favorit.
Fika hos Malin någon dag?


Dags för ombyte

Idag har jag varit duktig! Var i skolan före 10 och satt där till klockan var nästan 16. Minus en kort lunch då.
Vi var fyra stycken som satt och dsikuterade igenom böcker och anteckningar. Kändes som det var väldigt givande.
Tyvärr har dagen inte räckt till för att läsa det sista i ena boken och någon artikel. Får ta det imorgon om jag hinner då.
Ska sitta och diskutera resterande imorgon.

Nu ikväll har jag tagit helledigt från skolan. Känner att jag behöver göra något, något som skingrar mina tankar.
Så nu är jag bjuden till Linnea och Jonas på middag. Pyret skulle göra biffar och ugnsstekt "motatis".
Sen blir det nog en tur förbi Daltons. Jag och pyret har ju inte träffats på en vecka så en öl och en massa struntprat kommer nog sitta fint ikväll.

Dags att sätta fart nu då. Middag om en timme och jag har inte ens börjat göra mig klar.

Min Gävle-weekend

I onsdags tog jag och snikade skjuts hem till Gävle med pappa. Syster skulle ju komma hem från Kina på fredagen och då skulle Zekebusen vara tillbaka i Sandviken.
Dagarna bara svischade förbi när jag var hemma, men det var riktigt skönt att få vara hemma och umgås med mamma och pappa lite granna.

På torsdagen och fredagen gjorde jag inte speciellt mycket. Drygade mest runt i huset, pluggade, lagade mat åt familjen och skjutsade hem Zeke till Mathias.

På lördagen blev det den traditionsenliga turen på stan med familjen. Det blev fika, lite shopping och en massa spanande på Gävlefolket. Inte många man känner igen i den staden längre. Rätt skönt faktiskt. Kommer ihåg när jag bodde där och man knappt kunde gå 10 meter utan att hejja på någon. Skönt att få vara lite anonym igen.

På kvällskvisten bar det av till Valbo. Henka skulle ju ha fest. Han fixade hämtning åt mig från stan till hans hus. Det kallar jag service. Så kul att träffa valbograbbarna igen. Festen var helt galen!! Sjukt rolig helt enkelt men många trevliga och roliga människor. Det är ju inte alla som får badkaret uppställt på höjden etc.
Kommer aldrig glömma Henkas fråga från lördagskvällen:
"Malin, tycker du att du är snyggare än din syster?"
"Nej, det tycker jag inte"
"För jag är iallafall snyggare än min bror!"
Kvällen avslutades på Heartbreak. Båda Dj:sarna hade fnatt på Lady Gaga. Vet inte hur många gånger och hur många låtar de spelade av henne. En billig kväll blev det också. Inträde och garderob. Hade ingenting att säga till om i baren.
Men nu klarar jag mig nog till nästa löning iallafall.

Söndagen gick i myshetens tecken. Framåt eftermiddagen kom syster äntligen förbi. Hon tog med busen =o) Kommer sakna honom nu. Allt blir så tomt och tyst utan honom.

Igår åkte jag med pappa upp till Sundsvall igen, så nu är man tillbaka i vardagen igen. Utan den extra kryddan, men han kommer förhoppningsvis tillbaka om ca två veckor *håll tummarna*.

Om jag inte uppdaterar nå mer den här veckan så är det för att det inte kommer hända så mycket i mitt liv denna vecka.
Ok, till helgen möjligen men fram tills dess kommer jag mest sitta med näsan i böckerna. Tenta på fredag och den känns extra jobbig. Tycker jag läser och läser, men ingenting verkar fastna och det som fastnar ska jag ju förstå också.
Jag har helt enkelt att göra både onsdag och torsdag.

Jag längtar till helgen!!

Vår härliga förmiddagspromenad



What a beautiful day!!

Solen skiner och det är 15 minusgrader ute. Jag tar med mig kameran, hunden och går upp till Sidsjön och busar i någon timme.
Sen är det bara att bege sig till tvättstugan innan pappa kommer och hämtar en ikväll för hemfärd till Gävle.
Jag vill inte lämna tillbaka Zekebus på fredag!! Tycker att äganderätten har gått över till mig nu! Så det så!!

Bus & kul med Zeke & Nemi

Ännu en trevlig och skojjig hunddejt vid Sidsjön.
NemiZeke

Hunddejt på G

Efter en lugn och skön söndag är det nu dags att göra av med den överskottsenergi som gör sig påmind i kroppen.
Därför ska jag och Zeke om ca en timme bege oss på hunddejt nummer 2 med Ulrika och Nemi. Idag är det bättre väder, dvs inte lika kallt och det snöar inte heller. Tyvärr så har nog solen gått ner när vi väl ska bege oss ut.

Har tagit en tripp in till stan idag också, till djuraffären. Det var dags för nya ben. Den vanliga bubblegum flätan blev det och sen ett litet ben med lammsmak som busen valde ut själv. På vägen hem blev han lite bångstyrig då han helst ville ha huvudet i gottapåsen. Men icke sa nicke, han fick vänta tills vi kommit hem.

Idag är verkligen en bra måndag. Tänk om alla veckor kunde starta som den här.

Jag ser det snöar x .....

Nu har det i princip snöat konstant sen i i fredags. Vet inte hur många decimeter snö som har fallit.
Härligt är det iallafall. Allting blir så fint. Däremot är det lite jobbigt att pumsa överallt när man är ute och går.
För i den här staden vet de inte vad ploga ordentligt är och de har de inte gjort sen jag flyttade hit för över fyra år sedan.
Jag vet en som är överlycklig när han får pumsa i snön. Han heter Zeke. Svansen far och snön yr kring honom när han får springa fritt.

Själv blir jag bara så sugen på att köra skoter och leka runt när jag är ute i pudersnön. Högertummen har riktiga abstinenensbesvär just nu. Tänk att packa lite matsäck och sen bara dra iväg några stycken på en heldags skoteråkande!? Jag saknar det otroligt mycket!!

Allt annat än lugn hemmalördag

För att pigga upp mig inför gårdagskvällen blev det lite hemmaspa. Skönt att rå om sig själv lite extra.
På kvällskvisten kom Lina förbi med matkassen. Kycklingsallad stod på menyn. Det skulle vara lätt och gå snabbt att göra. Inte lätt att komma på något när man inte känner något speciellt sug. Men gott blev det tillslut.

Vi fräschade och snyggade till oss lite, sen pulsade vi in till stan och till Skepparn. Blev någon drink ala Linnea.
Har ingen aning om vad den sista drinken var bara. Såg ut att vara världens ihopkok men en massa olika ingredienser.
När Elli kom dit efter jobbet drog vi vidare till Oscar. Blev en hel del dansade så det var riktigt skönt när man kom hem, hade vart ut med Zeke och fick krypa ner i sängen.

Vilken start på lördagen!

2 timmars bus och kul på Sidsjön.
Zeke och Nemi in action!

Fredagskväll med gossedjurskastning & Lets dance

Jag gillar lugna hemmafredagar. Speciellt idag. Har varit en riktigt skön dag. Känns som jag fått en del gjort även om jag inte gjort nå speciellt. Var i skolan två timmar före lunch men sen har jag bara strosat runt i princip. Inte tänkt på att dagen har passerat.

Nu ikväll har jag och Zeke kikat på Let´s dance och kastat gossedjur. Kan inte undkomma att ryckas med i dansandet. Saknar verkligen buggen när jag kikar på det där programmet. Och tänk om man kunde få någon killkompis att börja dansa salsa med en. Det rycker och spritter i hela kroppen.





Nu ska vi ut på nattprommen. Vi måste ju lägga oss i tid ikväll. Imorgon förmiddag väntar promenad, bus och lek med Ulrika och Nemi (?). Bäst att vara tipptopp då. Kameran kommer självklart att få följa med då. Vill ju inte missa att föreviga lappisrusen!

Natti natt (God morgon Kina!)

I goda vänners sällskap

Vilken kväll det blev i onsdags. Som jag längtat efter att umgås med Linnea och Elli samtidigt.
Blev en massa struntprat och catching up hos Linnea med ostbricka och rötjut.
Och Elli försök inte lura mig fler gånger, jag läser dig vettu! ;)

Blev en tur till Daltons sen. Vi hade ju planer på att ta en snacktallrik, den är ju så god där, men vi var alldeles för mätta.
Blev någon drink och glas vin istället. För att inte glömma en massa skratt. Men det får man ju alltid där när det är kareokekväll, men i onsdags blev det extra många goda skratt.

Onsdagens nya ord ala Linnea: Jävliskt

Lekstund vid Sidsjön




Lillördag

Vilken dag det har varit hittills. Kände på mig att den skulle bli bra.
Startade dagen med promenad som vanligt. Sen blev det skola. Längesen man pratade engelska så mycket.
Var dock lite svårt att prata på ekonomiengelska men det gick bra ändå. Vi blev klara med presentationen inför fredagen så nu är det bara att läsa på den några gånger innan fredag.

Nu i eftermiddag blev det en lång lång promenad runt Sidsjön med Zeke och Linnea. Äntligen lite sällskap!
Blev en massa bus på sjön, Zeke skulle springa och hålla i Linneas vattenflaska och hoppa och skutta och försöka gömma sig i snön. Det sistnämnda gick inte så bra.

Nu är jag äntligen hemma igen efter en snabbis till stan. Nu blir det middag och sen en efterlängtad dusch.
För ikväll blir det ost- och vinkväll med Elli och Linnea och sen utgång. Äntligen får vi en hel kväll att umgås tillsammans på.

Varför springer dagarna förbi?

Trodde jag skulle få sällskap i morse på långpromenaden men icke sa nicke. Men jag och busen fick en härlig start på dagen ändå. Man början vänja sig vid kylan nu. Termometern har ju varit under 10 minus i en vecka nu snart.

Efter att vi kom in sprang resten av dagen bara förbi. Helt plötsligt var det dags för kvällsmat, promenad och sen väntade basket. Dragons mot Solna ( serieledarna) och Dragons vann!! Den ni!! Härligt att jag äntligen fick se en vinst på hemmaplan. Kunde ju inte gå på förra veckans hemmamatcher och då vann de självklart båda matcherna.

Och nej sys, det blev inga bilder idag. Jag är inte den som har med mig kameran överallt och skulle jag ha den så skulle jag inte ta av in vantarna för att använda den nu heller. Händerna slutar fungera direkt det blir en glipa mellan vante och jacka.

Känner att den här veckan kommer bli rätt enformig. En massa promenader med Zeke samt lek, skola och övrigt pluggande. Sen måste man ju sköta om lägenheten också. Kan som sagt bli rätt enformigt. Speciellt att läsa om.
Får se vad som händer imorgon. Det är ju onsdag och på torsdag har jag ingen skola.
Till helgen blir det nog lite bus och kul i alla fall. Då blir det nog någe nytt att läsa om här också. Kanske t.o.m nya bilder.

Men nu ska jag börja göra kväller. Känner mig som en urvriden trasa. Dessa engelska böcker tar på krafterna, de tar dubbelt så lång tid att läsa.

Natti!

Ännu en måndag har paserat

Dagen startade med att busen snodde min säng. Så fort jag klev upp i kylan så hoppade han upp och la sig i värmen.
Lägenheten var inte speciellt varm i morse när jag vaknade. Misstänker att det berodde på att det var 15 minus ute när jag vaknade. Men det var bara att pina sig in till duschen.

Blev en kort prommis innan skolan. Ibland går tiden för fort på morgonen. Var en rätt intressant föreläsning idag om Buisness 2 Buisness. Skönt att vi bytt föreläsare nu så man förstår vad de pratar om, eftersom allt är på engelska.

Efter skolan var det bara hem och slänga på sig täckbyxorna. Har ju varit så härligt och fint väder ute idag så vi passade på att ta en långprom och lekstund före lunch.

Resten av dagen har bara rasat förbi. Vet inte riktigt vad jag har gjort. Städat, handlat, blivit tokig på banken, tagit kvällsprommis etc.

Idag har de ju visat både Simon & Thomas och CSI NY så då blev det lite mys med vindruvor och ljus. Även busen fick smaka på druvorna. Alltid lika skoj att kika på hur han slänger runt och leker med den. Han beter sig inte riktigt som en hund då om man säger så...
    

Gillar dessa söndagar...

På prommen upp till moster




Hemma hos moster skulle Zeke gosa och det ordentligt


Även kycklingen fick följa med och fick hedersplatsen på soffkanten


Strålade solsken

Idag är jag glad att jag stannade hemma igår. Känner mig hyfsat pigg.
Vaknade av att Zeke kom och la sig med halva kroppen på magen, med nosen mot min haka.
Var visst någon som var väldigt gossugen då. Inte ett helt fel sätt att vakna på.

Som vanligt på söndagar så ska jag och Zeke ta en långprommis upp till moster.
Dagens  middag består av potatismos och fläskfilé gryta. Kan nog bli riktigt mumsigt!
Har busen tur kanske han får en litet potatisklyfta att knapra på.

Nu är det dags att klä på sig. Blir täckbyxor och tjockjacka. Är en massa minus här idag.
Men vad gör det när solen skiner?

Ha en trevlig söndag!

Lugn och skön lördag

Igår blev det en tur till Birsta md Sara och hennes minsting Elias.
Ritkigt trevligt och billigt blev det också. Kom hem tomhänt. Det ni!

Kvällen spenderades med Zeke. Ville göra något men när jag väl skulle göra mig i ordning kände jag hur trött jag var i huvud och kropp så det blev ännu en lördag hemma i soffan. Mös med lite vindruvor och tända ljus istället.

RSS 2.0