När blev jag barnens favorit?

Nyss hemkommen från Sara. Där har det varit fullt hus då hennes karls bror var där med familj.
Som om det inte räckte med två barn, nu blev det tre istället som sprang runt. En skulle visa med leksakerna, en annan bara busa och den tredje hängde runt ena benet. Vet inte riktigt när jag blev en favorit bland barnen? Gjorde ju ingenting heller! Men jag är Elias (Saras minsting) hjärta iallafall! =o) Han sprang upp ur sängen nu när jag och Zeke skulle åka hem enbart för att pussa och krama mig och busen.

Zeke har varit helt underbar idag med barnen. Två av dem var under tre år! Blev en massa fnitter när Zeke pussade dem och sprang efter dem.

Nu ligger jag hemma i soffan, så skönt med tystnad, och fyra påsar lussekatter på köksbänken.
Blir nog att ta en nu medan de fortfarande är ljumna tillsammans med ett glas riktigt kall mjölk.

               

1 advent...

...och idag ska man ta sig ut till Njurunda för lusse- och pepparkaksbak med Sara och söner. Zekebus ska självklart få hänga med.

Tråkigt att det ska vara plusgrader, slask och regn en dag som denna bara. Ingen höjdar skyltsöndag.

Får se vad mer den här dagen har i bagaget...


Hockey på schemat


Igår, lördag, stod det hockey på schemat. Olearys visade ju Brynäs-Timrå matchen på storbilds!!

Från i fredags så stod det ju 0-1 till Linnea i matcher då Jämtland vann över Dragons. Så nu var det min tur tyckte jag!
Och Brynäs vann efter en nervslitande match. Dock var inte den här matchen heller någon skönhetsmatch. 

  Blev en varsin nachotallrik före matchen och sen en eller två kannor öl. Finns inget annat alternativ när man kikar på hockey. var ölen tog vägen vet vi dock inte. Någon som nallade av oss?

Efter matchen tog vi oss en prom hem till mig i blötsnön. Varför skulle det bli plusgrader nu så den smälter bort?

  Inte var dag man får se Linnea i klänning och stövlar med klack! ;)

Vi kom inge längre än hem till mig igår. Vi satte oss i soffan och där avdunstade den sista gnuttan med energi.
Tidig kväll, längesen det blev en sådan lördag.

Slutresultat efter sporthelgen: 1-1 Oavgjort! Vi orkar inte ta den tredje matchen idag.


Fredagskvällen

Hmm....av det som skulle göras i fredags var det inte mycket som hans med.
Dagen bara försvann och sen var det kväller. Tiden fanns inte riktigt till för att hinna laga nå mat innan basketmatchen så jag och Linnea tog sushi på stan istället och efter det blev det stressigt.
Kom till sporthallen klockan 19 när matchen börjar 4 minuter över!

Dragons spelade mot Jämtland i fredags, så Linnea svek mig och hejjade på Jämtlänningarna. Som också vann till slut med 80-90. Kan inte direkt säga att det var en skönhetsmatch. Mycket fulspel om man säger så.

Efter matchen drog vi hem till mig för att sedan bege oss in till Oscar. Mycket trevlig kväll!

Några bilder från fredagskvällen får avsluta detta inlägg...

     


Fredag morgon


Idag har vi eller snarare jag en del att göra.

* Tvätta
* Klippa klorna på Zeke (gruvar mig)
* Handla
* Baka lussisar eller nå annat julgodis?
* Laga mumsig fredagsmiddag
* Basket

Har säkert glömt någonting...

Däremellan ska jag ut på några korta resp. långa prommisar.
Så nu blir det morgonprom före frukost i det fina vädret. Blir nog en prom efter ån så man kan knäppa lite fina bilder.
Dags att väcka busen som ligger uppkrupen i mig säng. Han brydde sig inte direkt om maten när jag ställde ner den...

Vart har den här dagen tagit vägen?

Vaknade vid 10, skönt att få sova ut. Har sovit dåligt och vaknat på nätterna nu under ett bra tag. Tror inte det beror på vovvsingen, men vem vet. Är ju väldigt annorlunda att ha honom i lägenheten.

Tog en prom in till stan runt lunch och pratade med Lisa. Ska hjälpa dem på lampaffären på lördag. Tur att jag själv fick bestämma tiden, skyllde på att jag hade Zeke och inte vill eller kan lämna honom mer än 4 timmar. Så blir jobb mellan 12 och 15. Längesen jag var där och jobbade nu, men det kan nog bli skoj och tiden lär ju bara försvinna. Misstänker att det kommer vara mycket folk där då, alla har fått löning, julen närmar sig, de har börjat plocka fram julsakerna och inser att lamporna inte fungerar etc.

Dagens bilder till syrran:

              

Klockan är 22.30 och nu vill han leka med ankan! Där fick man för att man trodde man kört slut på honom idag.
Kanske är dags att ta dagens sista nypa frisk luft?

Imorgon är det fredag! Jag hoppas du slipper jobba imorgon Linnea! Vill så gärna ha med dig på basketen. Hoppas det gick bra på sjukhuset med handen.


Slut i rutan

Nyss inkommen från kvällsprommisen. Blev ju självklart lite lek också men Zeke var inte på samma bus- och springhumör idag. Fick t.o.m några bilder. Vad gör jag inte för att hålla syrran glad! Sen är det samtidigt lite fjäsk för att jag vill ha massor av skojjsiga saker från Kina.

 
  

Största delen av den här dagen har spenderats i skolan. Det här grupparbetet i socialpsykologi blir man inte riktigt klok på. Hade handledning idag iallafall men jag vet inte direkt om någon av oss blev nå klokare på upplägget. Teorierna känns klara och teserna med, så vi är på god väg. Skönt att vi har lite mer än en vecka kvar att fila på det.

Resten av kvällen kommer spenderas i soffan. Är ju Greys på tv:n ikväll! Dessutom känner jag mig som en urvriden disktrasa. Märks att man inte är van att vara ute så här mycket i friska luften som man är nu. Men det är bara positiva saker som kommer ur det.


Sällan!


Varför har man inte ro att sätta sig och läsa när man verkligen måste?? Idag när vi skulle ha läsdag hemma för att hitta en massa teorier till grupparbetet så kan jag verkligen inte koncentrera mig på någon av böckerna! Frustrerande! Läser men vet inte vad jag läst. Ska väl försöka läsa nått kapitel till ikväll, får se hur det går...

Så mycket annat som snurrar i huvudet just nu. Både roliga, tråkiga och jobbiga saker.

Igår var jag och Malin till Birsta. Köpte min andra julklapp. Skönt att ha moster och hennes karl klara iallafall. Men sen blev det inge roligt shoppat.

Just nu ligger Zeke på mina fötter nedanför soffan. Funderar på att ta kvällsprommisen men vill inte väcka honom. Sen håller han mina fötter varma också!




Snö =o)


I morse var det inge skoj att kliva upp tidigt. Vet inte hur många gånger jag och Zeke snoozade. Men till slut tog vi oss upp och ut på en promenad. Det var varken skönt eller roligt. Blåste som bara den, snön yrde och både jag och busen ville bara in in in!

Har även vart i skolan idag och haft föreläsning om emotioner. Man tror att det ska vara ett lätt ämne men det innehåller så mycket mer än man tror. Känslor, tal- och kroppshandlingar etc etc...

Nu har jag och lillen kommit in från vår "lunchprom". Så mycket skönare nu, snöar fortfarande men vinden har avtagit, som tur är. Hade bara tänkt leka lite i parken men det blev både prom om lek. Busen är helt galen i snön och vill helst inte lyfta nosen från marken även om han måste "borsta" bort snön sen från nosen. Sen måste man ju ta och släpa med sig största pinnarna också! Fungerar inte med små behändiga som moster kan kasta inte!

Nu väntar jag på att Malin ska bli klar så ska vi sticka till Birsta en sväng. Är ju dags att börja kika på julklappar. Men i och med att jag inte fått någon önskelista av någon så får ni vara glada för det ni kanske får...om ni får någe annat än en kram eller en hembränd skiva.



Minusgrader och snålblåst

Så var promenaden hem från moster... På vägen upp var det bara kallt, men samtidigt rätt skönt med den bitande kylan i kinderna.

Väl hos moster blev det hemgjord potatismos och biffar. Alltid lika gott! Till efterrätt mumsade vi på lite glass, inkrupna under filtar i soffan. Zeke var inte lika glad som fick ligga i hallen under middagen och sen blev han inte gladare när han inte fick slicka ur glasskålarna. Men han fick ju leka och springa av sig lite på baksidan iallafall.

Nu ligger jag hemma i soffan och efter två koppar te med honung så har jag äntligen tinat upp.

Fick en massa bilder av Lina igår från en förfest tidigare i höst...när Karin var hemma från Sthlm.

   

Saknar dig pyggis!

Nu måste jag återgå till Da Vinci koden även om ögonen kämpar emot. Borde göra som Zeke som redan ligger utslagen.


Det var den här helgen....


Fredagskvällen blev allt annat än lugn! Zeke var överlycklig. Han hade ju flera stycken att leka med. Men det är fortfarande Linnea som är favoriten.

Här kommer några bilder som får sammanfatta fredagskvällen...annars blir det en lång novell.

   
  
  
   

Efter denna kväll så blev lördagen lugn. Jag och Zeke tog en tvåtimmars promenad i solen. Zeke fick världens lappisrus på stranden vid Sidjön. Han tänkte dock inte på att det var is under snön och sladdade rejält och hamnde tillslut på sidan.

På kvällskvisten kom Lina förbi. Lika trött både hon och jag. Sen blev det en prom in till stan för att möta Linnea vid jobbet. Denna kväll blev så mycket lugnare. Drinken var inte ens god. Tacka vet jag Cocacolan!

Nu är det dags att ta en promenad upp till moster för söndagsmiddag och mys. Måste bara packa en liten ryggsäck så busen får med sitt ett tuggben, reflexvästen etc.


Fredag kväll


Nu sitter jag och väntar på att tjejerna ska komma över, tillsammans med någon fjoll8. Har inte för höga förväntningar efter vad jag fått höra.

Köpte ett nytt rödvin för ett tag sedan som jag öppnade idag till middagen. Hette Campus de Luz och det är definitivt inte ett vin jag rekommenderar. Surt som bara den. Fick rysningar enda ner i tårna!

Zeke ligger utslagen på golvet just nu, men lär ju bli fart på honom när Linnea kommer. Lekkompisar som de är.
Men jag lyckades köra slut på honom rejält på kvällsprommisen.

Idag har han varit en riktig bushund! Bäddade nytt i sängen eftersom jag hade tvätt och städdag idag efter skolan.
Vem tror ni hoppade upp i sängen så fort jag vände ryggen till? Jo Zeke! Såg överlycklig ut när jag tittade på honom, vifftade på svansen, flinade, sträckte på sig och fjantade runt.
Passade på att kamma honom lite idag också, men vet inte riktigt om jag vågar göra det nå mer...Såg ut som jag hade halva hunden på golvet sen, värsta bomullshögen.

Utkast: Ena dagen ...

Ena dagen är man på topphumör, andra dagen känns ingenting skoj!
Vet inte om det beror på att jag inte gjort så mycket vettigt idag. Har enbart vart i skolan någon timme på eftermiddagen och resten av tiden har jag ägnat med Zeke. Innehållslös dag kan man säga, så rastlösheten ligger på.
Imorgon är det fredag iallafall så jag hoppas verkligen helgen innehåller någe mer. Speciellt någe skoj.
Hoppas på bra väder också, helst mer snö och solsken. Vill ha fler sköna och skojjiga promenader/busstunder vid Sidsjön. Sundsvallsborna ska vara glada som har den fina/natursköna platsen så nära centrum.

Har haft överflöd av tankar idag. Kan bero på att jag inte haft någe vettigt att göra idag.
Gruvar mig inför första besöket hos föräldrarna sedan de avlivade älsklingen min.
Det slog mig helt plötsligt att han skulle ha blivit 13år för någon vecka sedan. Hur kommer det sig att man kan älska ett husdjur så mycket? 
Var några dagar sedan jag ägnade Valle en tanke nu...men idag slog de mig bara att han verkligen är borta.

 

Tur man har systers hund här nu som livar upp stämningen lite. Även om han gjorde kväller för över en timme sedan, i min säng!



Men nu ska jag få upp honom, det är dags för kvällskissen och sen blir det sängen för oss båda.
Imorgon väntar skola klockan 10 och innan dess ska vi hinna med en timmes promenad. Håll tummarna för solsken!

Morgonprom

Jag och Zeke startade dagen med en tur runt Sidsjön i solskenet. Tog längre tid än vanligt (1,5h) att gå runt där. Men det blir väl så när man ska knäppa kort, leka, äta godis och hejja och voffa på farbröder med stavar.
Men skönt var det iaf!

Här får ni några bilder att njuta av!
  
  
 

Nu är det dags för lunch och sen kallar skolan.


Mysdag

Idag har jag och Zeke haft heldag, med promenader, lek och mys och lite läsande om emotioner.
Men kvällisen nu blev lite för mycket för honom. Han tyckte det räckte med blank-isen innan. Men nu har det lagt sig ett fint snötäcke över så det var lite Bambi på hal is!
Enda problemet jag har med honom är att han vägrar äta!! Han äter kanske ett mål om dagen, knappt det.
Men det får stå framme så får han äta när han vill. Jag tänker inte ge med mig.
Underbart med sällskap iallafall även om busen är lite krävande då och då. Kelsjukare än vanligt? JA!
Inte lätt att få saker gjorda när han söker uppmärksamhet hela tiden...

Dagens funderingar har kretsat kring jul och julklappar. Längesen jag inte hade några idéer på julisar över huvud taget.
Känns lite som julen kommer för fort i år. Hösten har bara svischat förbi och jag vet inte var tiden har tagit vägen. Jag slutade nyss på sommarjobbet och började terminens första kurs på skolan. Men nej det är snart en månad kvar till julafton, bara!

Sovmorgon

Gårdagen var innehållsrik för både mig och Zeke.
Startade med en morgonprom i regnet, sen blev det skola.
Efter skolan var det bara att packa en väska med badkläder etc samt Zekes alla saker. Man får absolut inte glömma ankan, den kom han med själv token.
Kvällen skulle spenderas med Elli, Linnea och Malin ute i bushen.

Först ett snabbt stopp vid Bommen för inhandling av mysmat. Ostbricka stod på menyn bland annat. Får inte glömma benringen som Linnea smugglade fram till kassan. Skulle vi ha mys med ostbricka så skulle ju Zeke ha någe gott också!





Middagen bestod av det som fanns i frysen ute hos Ellis föräldrar. Tur vi är någorlunda uppfinningsrik =oP
Medan Linnea och Elli stod med sitt guitar hero tog jag, Malin och Zeke en prommis i mörkret. Den var välbehövlig efter middagen och det som väntade senare.
När vi kom in var bastun varm och det var bara att hoppa in. Busen låg självklart utanför på en av mattorna och hade stenkoll på oss.
Tillslut var det dags för spelafton med Barn Geni, med vuxenfrågor. Visade sig att detta skulle bli kvällens höjdare.
Linnea stod för kvällens roligaste.
"-Vad är en Bagge?"
"-Ett skaldjur"
Det är uppenbarligen inte alltid bra att rapp i käften. För hon skulle ju säga smådjur enligt henne. Vi skrattade så vi grät. Det var bara första... Sen kom (lite svårt att skriva, men man får tänka på uttalet)
"-Vad är en totempåle" och sen " Totémpåle". Hennes uttal var så roligt så då kom nästa skrattsalva med tårar som sprutade.

Kvällen/Natten blev sen. Packade in busen och mig i bilen med Malin och for hem. Tur att Zeke sover så länge jag sover. Både tisdag och onsdag morgon är det jag som tvingat upp honom.

Tack tjejer för en jättetrevlig och mysig kväll! Detta får vi ta och göra om snart!

Dag 1 avklarad

och det utan problem! Vilken underbar hund att ta hand om.
Visst var han lite orolig inatt när vi skulle sova. Hade lite svårt att komma till ro.
Men nu efter kvällens ca 2 timmars lek och promenad ligger han utslagen på mattan och tuggar på det nya favoritbenet.

Dagen startade kl 8 i morse med en ca 45 minuter lång promenad. Syss sluta klaga! =o) Sen var det med vemod jag lämnade Zekebus hemma ensam i lägenheten. Men han verkar ha varit lugn (Inga grannar som klagat än).
Sen hem på lunch, blev en kort prom och lite lek i parken för att sen kila iväg till skolan igen i någon timme.

På eftermiddagen fick busen följa med till djuraffären i stan och välja ut ett nytt tuggben. Tyvärr hade de inte bubblegum smak som han älskar men det nya går verkligen i. Snart bara halva kvar! Sen mötte vi upp Linnea. Dags att fylla på magarna, annars hade vi inte orkat med kvällens tokerier och långa uppförsbackar.
Zeke har iaf funnit sig en lekkompis i Linnea. På alla fyra så är de ungefär lika stora =oP

Nu ska mysa ett tag. Jag i soffan och Zeke på mattan nedanför.

Vilken toppensöndag!

Vilken bra start man fick på dagen när man vickade på persiennerna! Det är vitt på marken och solen skiner och om någon timme kommer mosters älskling! Zeke ska bo hos mig i tre veckor nu medan syrran är i Kina och arbetar. En finsk lapphund som charmar alla inkl mig.



Kommer bli en liten omställning att ha någon annan att tänka på mer än sig själv. Man är ju ändå van att bo ensam nu.
Men som jag har längtat efter den här dagen!

En chokladkaka står i ugnen nu iallafall och väntar på att få ätas upp av Zekes husse, min bror?, Agneta och Curre. Inte ofta jag bakar men idag kände jag verkligen för det.

Igår släppte en tung sten från mitt hjärta och det känns så skönt att den är borta. Nu är det bara att ta dagarna som de kommer.

Däremot så blev det inte mycket gjort igår, men det är skönt med sådana dagar också. Men kroppen min skriker av rastlöshet efter några timmar. Så vid halv tolv på kvällen blev det en promenad/halkning in mot stan och möta Linnea på jobbet. Sen blev det en tur på stan, kikade runt på lite ställen. Lite senare slöt även Elli upp. Tråkigt att du var tvungen att gå Linnea men skönt att det inte var så allvarligt.
Innan stängning dök Johan upp. Det var tur för annars hade jag nog legat på sjukhuset nu med flera brutna ben. Hela vägen hem fick jag hänga på hans arm för att inte gå ner i spagat eller splitt (inte för att jag kan, men ni fattar). Så halt var det. Men samtidigt kan jag inte annat än tycka om att det har kommit snö! Inbiten vinterälskare som man är.

Nu måste jag sätta fart och göra lägenheten Zekesäker. Svansen hans står ju aldrig still!! Undra vad jag missat?

Och syss, han kommer bli mer bortskämd nu någonsin så jag förväntar mig massvis med presenter/julisar från Kina ;)

Lördag

Ibland är det bra skönt med en slölördag. Sitter uppkrupen i soffan, dricker te och kollar på repriser.
Blev en rätt sen natt natten som var. Samtal från fulla killkompisar är så roliga och det är alltid lika svårt att sluta prata med dem.
Men vad är det med killar över 30 och tjejer under 20? Fick mig många goda skratt.
Får se om R kommer ihåg allt han pratade om igår. Kan bli rätt allvarliga samtalsämnen till och från.  

Huvudet snurrar...

...och det är inte för att jag har druckit mig full eller nå. Utan allt beror på att en person kan få ens hjärna att gå på högvarv, och det totalt i onödan. Speciellt jobbigt är det på helgerna. Varför skulle just du ta dig innanför min mur som jag så fint byggt upp efter M & C incidenten?

Appropå helt andra saker....Kvällen var lugn till en början. Blev sushi till middag med Linnea och sen lugnt. När man trodde att man skulle ta och göra kväller ringer Elli. Tack för en riktigt rolig kväll ute! Vi höll oss på dansgolvet och det var väl tur det =oP


Nedräkning pågår...

...tills jag slipper bo ensam i lägenheten, även om det bara är tillfälligt
...till jul och lite "ledighet"
Skulle kunna räkna upp hur mycket som helst.
Men just nu är den enda nedräkningen tills jag får umgås med vännerna ikväll och hitta på en massa bus. 

Idag är en sån här gråtrist dag när man ska fixa alla tråkiga saker som har med hemmet att göra. Är klar med tvätten iallafall och snart blir det städning. För att göra dagen lite roligare ska jag njuta av ett hemmaspa. Skönt att bara rå om sig själv ibland och jag känner verkligen att jag behöver det.
Så mycket som händer i mitt liv nu så jag vet inte riktigt vad jag ska göra.
Den positiva livssyn jag brukar ha känns som bortblåst, men det ska bli ändring! Snart ska vännerna få börja klaga igen på att jag alltid är glad och att jag alltid ser allt positivt!!

Kanske är dags att boka in sig på en ansiktsbehandling/massage eller riktigt spa inom snar framtid?
Borde inte vara allt för svårt att få med sig någon av tjejerna på spa =oP

Nu ska jag ta tag i resterande sysslor så jag blir klar och kan njuta av att det är fredag!


RSS 2.0